Sunday, 16 December 2012


Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisiku


Tuhan aku tahu banyak dosaku
Hanya ingat Kamu kala dukaku
Namun hanya Kamu yang mampu membuka
Pintu hatinya ‘tuk cintaku

Malam kau bawalah rinduku
Untuk dirinya yang jauh dariku
Agar dia tidak kesepian
Selalu rasa ada cinta agung


Hujan bawa air mataku
Yang mengalir membasuh lukaku
Agar dia tahu ku tersiksa
Tanpa cinta dia di hatiku


Hanya mampu berserah
Moga cahaya tiba nanti


Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terimaku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisiku


 

Saturday, 14 July 2012

Lagu Cheers kolej TUN SENAJA

Lagu masuk padang-Cindai

kereta berhias sudah dibawa
pasukan sorakan sudahlah tiba
kami semua sudah sedia
mengharumkan nama........Senaja(SENAJA!!!)

Mt- Senaja!! angkat telefon

Hello! semua..rakan dan taulan
kami senaja pasukan Sorakan!
datang bertandang, tak takut saingan
semangat sebumbung kami bawakan
SENAJA, GEMPUR!!2X
SENAJA, GEMPUR!!!3X

Mt-Senaja, ada berani? Havocnye

Tun Senaja3x
Tara Takuttt
Tun senaja tara takut..
Tun senaja bikin havoc
Woooooo

Mt- Senaja...chu it chu it chu!!

Gadis bersemangat
itulah putri Tun senaja
Sesesenaja
Sesesenaja
Sikit pon tak goyah
Malah hati lebih Membara
Sesesenaja
Sesesenaja
Kami skuad Sorakan
Dari TUN SENAJA! Ha!!

Mt- Senaja..jom tegur sape

Kakak, adik, abang, jiran2 semua
tengah makan, tengah minum, tengah gurau senda
Jangan pandang rendah! jangan ternganga
kalau kami kate senaja HEBAT juga!
2x2x2x1 tepuk, Tun senaja3x
2x2x1 3x
ssshhhuuuuuuuuuuuuu...

Bangun,
Bangun,
bangun senaja bangun
seteru sudah datang
jangan tido lagi
(ramai2)
Bangun(bangun)
Bangun(bangun)
Bangun Senaja bangun
Padang keramat ini
jangan digadaikan

Mt- senaja ..patut yang patut ..mampu yang mampu

kita yang patot, yang patot
pegang takhta juara
kerna kita mampu, kita mampu
bolot apa2 saja
untuk senaja(hey) 4x

Hentak senaja

Mt- senaja jom balik...

keluar padang

Angin sepoi bahasa
Meniup sorakan senaja
kami tak nak markah kosong, oiii, kosong, oiii
pasukan sorakan senaja
bukannya datang saje2
tak mahu pulang dengan tangan kosong oii kosongg oiii kosong....

SENAJA, GEMPUR2X!!!!!
SENAJA, GEMPUR3X!!!!!


Sunday, 24 June 2012

PLEZzzzz, take my heart:)


  • CINTA......

SUPRISE LG!!!!

AIshhhh..pagi ade clas..ptg 2 aku pi withdraw wit dlm bank..hahaha..niat nk beli enset...pkul 4:30 ade clas OMT200..AWAL lg , cadang nk tido jp...xsgke plak terlajak tido...bdk2 ney xde clas. shahira gn qila pi msjid tanah anta baju komander kt kedai ote. dyeowg blik je aku pkai baju sama..xpi clas..hahahhaha..terok2...si shahira marah2 mcm makcik...qila igtkan aku da blik clas...mcm blur2 jep..aku diam jelaaaaa...lama2 ckit dyeowg suprisekn aku..dyowg bg kek OREN. feveret aku tuhhh...wahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh..xsgke sgt..hepi laaaalalalaaa


Roomate 1308 time part 2

 Salam, Hai!! da lama x create kn...hehehe...Alhamdulilah..aku masih lg diberi kesempatan dan peluang hidup at dunia ney lg...ney nk gitaw serba sdikit kisah semester lepas part2..huhuu..time ney ak masok komander.aku 1 bilik gn dyeorg..BDK2 NAKAL at bilik ak, SAYANG DYEORG Memori ney masih lg hangat di minda~


Fifi FuyOhh



Firstly, Nama dye FIFI ULFAH BINTI JAZLAN. Dye tgl at Muar.dye senior ak tp dye lg muda dari ak, baru cadang nk pgl dye akk.hehe..dye umo 20 taon.skrg da part4.dekat je gn tmpt eden..hahaha..dye kiut, pandai, bijak, baik ati, dermawan,pndai solek,macho dan pandai menyanyi. Da 2sem dye DEKAN tw..mmg pndai. .!>.< Dye sgt2 Ceria, suke ketawa terbahak2. suke wat lawak dan suke sakat org. Sebb pe dye dermawan? dye suke belanje kiteorg mkn..bilik kiteorg pon penoh mknn. dan yg plang best dye pndai berlakon.dye pegng watak AYAH.HAHAHAH!!!tp kdg2 ak gn bdk2 lAen gerun at dye..sbb pe? sbb dye macho sgt..HOOO...fifi ney pandai kawad dan bg command tw..hebat kn..sbb 2 dye layak dpt Gelaran Commander..Bile da knl gn dye bru ak taw pragai dye..kdg2 aku rasa xsgke sgt...dengan kehidupan dye..dgn mslah FAMILY dye....dye cite dari kecik smpai beso dye xpnh dpt ksh syg yg sempurna dari seorang ibu dan ayah..simpati sgt kt dye..tp dye kire bersyukur krna dye dianugerahkan dgn otak yg pndai..RAHSIA dye rahsia ak jgk..keep in MY MIND. Walau sapa pon kwn aku, aku ttp suke dan syg dye,, Aku sentiasa doakan yg terbaek wt dye:)


ShahMan



Gadis ney bernama NOR SHAHIRA BINTI NOR'AZMAN. Lahir di Segamat, Johor. satu tempat gn aku..umor 19taon satu kos OM gn aku.hehehehe...aku da lama knl dye..start sblom masuk UITM, MELAKA lg..first knl time aku keje kt JAKEL trading kt segamat..SUPERvisor suruh aku beli barang kt kedai, time aku nak balik kedai aku beli kueh(mengular jap)dan lalu kt karpet REJINAH dimana tempat shahira keje..Dulu aku penah keje kt rejinah lepas SPM..dpt knl ramai jgk la pkeje kt situ..sampai skrg still tegur lg..pe lagi aku tegur je la kak siti(pkeje Rejinah). kebetulan shahira keje ada sekali..aku pelawa dye makan kueh..dye geleng kepala je..dalam ati aku ckp a..."PEH...bdk ney..mcm sombong je..muke garang smcm"..hahaha...aku pon blah je dr situ sambil tata kt dyeowg..bile masok uitm aku jmpe dye lg..aku tegur jela.dye ok je kot..enta la..tgok cam bdk pandai..huhu..satu office management gn aku plak..aku igt kebetulan je...RUPE2 Nya satu komander gn dye..hahaha..geli ati jgk..mmg jodoh kiteowg dekat as a frens..time aku satu LIBK aku perasan dye ada sekali..wah3.xsgke plak..ok a tu an..tp time 2 kiteowg xrapat lg laaaaa...tegur mcm bese2 jep..ahak..XD..lawak2..masok semester2 part 2.kiteowg bertembung plak, 1bilik plak..1bilik gn RSM dan NYDP Plak! clas ko NYAH!!..time 2 Qila xde bilik, aku ajak la dye duduk skali..hehehe..perangai shahira ney mcm MAK2..bising jep, skit2 membebel..haha.tp aku gerun jgk gn shahira ney.. bile time satu malam 2 aku xtido lg..aku dgr semcm je. mcm bunyi cicak..cari jgk cicak 2, tgok2 dye yg bunyikan..hahaha.hebat kn.tp actualy ney bgs..dye mgingatkn kiteowg IBARAT mcm mak kiteowg la..dye baek,pandai, pendengar yg setia, xkedekut ilmu, tp dye ney jimat.xsuke boros..bukan KEDEKUT .tp time mkn dye suke berkongsi..hehe..bile kwn gn dye baru aku taw KAKAK dye SYUE kwn aku time keje kt Rejinah..hebat!mmg xsgke la....bile aku dgr mslh dye gn family dye baru aku taw dye sbnrnye daripada family yg susah..patot la.kesian dye..aku nak bantu dye..tp aku pon xmmpu..even aku GOLONGAN yg sederhana, org FELDA tp aku pon xcukup wit...shahira baek sgt..family dye pon baek..aku penah pi umah dye.fmily dye ok. mak gn ayah dye ok.baek dan peramah..aku segan je nk myembang gn dyeowg..ayah dye lumpuh sebelah badan..kesian sgt..bile aku salam gn ayah dye..aku rasa sebak je..bile da 1sem duduk gn dye rasa mcm2 crite yg aku dgr..kdg2 dye mengeluh..ckp dye nk berhenti...sdih gn kehidupn dye.kdg2 aku tgok dye mcm da ptus harapan nak blaja.dye pkir nk keje dan bantu dana family dye.tp dye still muda..aku syg sgt kt dye..aku doakan dye berjaya gn hidup dye dpt UBAH MASA DEPAN DYE DAN FAMILY DYE..AMIN:))))))


QiLa Che Man


and Lastly Nama dye Nur AQilah binti che Man. Org Melaka. huhu..umur sebaya gn shahira. dye ney Muslimah tau..hehe..cumil kn. kos Akaun. perangai pon boleh tahan la. penyabar, pendiam, kdg2 degil, melawan gk. hahaha. nak sembang kena sembang kuad2. takot dye xdgr. almaklum la bdk akaun. dok pikir je. hehe. sebelom masuk komander dye satu kolej gan aku. Kolej Tun Merah. xrapat sangat tegur2 gitu ja. asyik kebetulan je gn dye nih. mmg da ditakdirkn ALLAH SWT untuk menemukan kiteorg. dan disitu lah bermulanya PerSahabatan kiteorg. first time jmpe, nak apply PTPTN. dye dduk sebelah aku. sembang2 je. mcm2 la. time 2 mcm da rapat skit. gelak2. and then jmp kt komander. LIBK. satu bilik plak. hehe. kelakar dye nih. kdg2 nmpk blur je. tp sbnrnye dye nih pndai tau. terer bab nombor. bagus bdk nih. :P. kdg2 satu kepala gn aku. layan je kerenah aku yang tah pape kn. aku nih bkn matang sgt. perangai bdk2. time LIBK(Latihan Intensif Bakal Komander) tu mmg kelakar. sgt2. kiteorg kejar masa. mmg penat sgt. muka gelap gile . kiteorg wat kt melaka. gabungan dengan uitm yang laen. mmg best gile. byk benda baru yang kiteorg blaja. time tu berat badan aku pon turun..hehe..best2 even muka itam.hahaaa..kelakar pasal qila nih time kiteorg blaja menjahit baju full-u baju tu kan keras mcm baju askar. kiteorg jahit pakai jarum kecik. skali jahit da patah. qila mengantok sgt. syok2 aku gah jahit baju, aku tengok dye boleh lagi jahit sambil tido. hahahahah..mmg kelakr gile la..aku sergah teros dye bagi aku baju tu. suruh aku jahit. ehhh..ehh.. budak nih. hahaha. macam2 perangai yang dye wat. mmg funny. dye baek sgt. xsmpai ati nak marah. dye da mcm darah daging aku sndiri. dye pon daripada keluarga baik2. family dye pon baik je kt aku.  and special pasal dye. dye berpegang teguh pada agama. ISLAM. dye xmcm bdk2 aku knl. xcpt dipengaruhi. sama cam shahira. dye la yang UBAH aku knl ISLAM lebih dekat. bagi aku dye lah MALAIKAT yang dihantar TUHAN untuk sedarkan aku. dye jgk yang ajar aku erti CINTA kepada ALLAH SWT dan RASULULLAH drpd CINTA kepada MANUSIA. aku tau aku da jauh dari ALLAH SWT. aku perlu cari cahaya. keluar drpd kegelapan Duniawi. aku sayang qila. dye anugerah ALLAH SWT wat aku. alhamdulillah. :)






































 







 


SYUKRAN:)))))

Assalamualaikumwrahmatullah..sy bersyukur ke Hadrat ilahi dgn limpah kurnianya sy Nor Farhana Hamzah atau diknali Hepi Arara msih diberi masa dan pluang untuk bernafas di muka bumi ini...Terima ksh tersgt2 kepada mama, Radziah jusoh yg melahirkn sy pd 22 June sempena Hari Raya Aidil Adha..ank yg ke-8 drpd 8 adik brdik..dan kpd arwah dady yg byk berkorban utk fmly..xlupe kpd adik beradik yg byk support sy ...love u all very much until the end..
selain itu, sy mngucapkan bebyk TERIMA KASIH kpd adik bradik komander sy specialy bilik Tun senaja 1104 pelakon yg terbaek>Norshahira Norazman, disebalik tabir>Nur Aqilah Akira dan Faralina Bahrin(design dan photographer) pengarahnya>(jg pelakon yg sgt berbakat) Siti Sidah yg tlah berjaya menjayakan filem antarabangsa anugerah Award 2012 tjuk : BEFDAY BUAT KAMU, SUPRISE NYAH!..mereka telah berjaya mmbuat 2filem dimana pegambarannya di dalam bilik air>simbah air campuran bunga2 cinta. (mcm tsunami kot)dan di dlm bilik>percikan bunga api ksh syg . turut dijayakn oleh adik2 level 1..Nursyamimi Nazarudin, Naziatul Najihah, Yuhana Mohd Yatim, nur zuhairin, fatin ramai lagi!thnx sgt2...kek dan hadiah korg bilik 1104 sgt bermkne buat sy...first time..i really2 suprise..gud job!
thanx jg buat kwn2 yg wish kt fb,bdk2 clas 3C yg tercyg, mmbe2 lama...love
u all..may ALLAH S.W.T bless u all..amin...
Wslm.....♥ :))))))))))))))))))))) — at UiTM Lendu, Alor Gajah.
SAYA KT OVERSEAAAAAAAA:D LONDON
 
 
 

Monday, 19 March 2012

WARNAILAH KEHIDUPAN ANDA DI SAAT2 MUDA:)

StUdy untuk masa DEPAN:)

Hari2 kite akan pikir masa depan kite. Hari2 kite pikir kite nk jadi ape?.so, kite perlu study dan menghadapi exam..cari la ilmu sebanyak mungkin . Bak Rasulullah bersabda: Cari lah iLMU sampai ke Negara China skali pun..jgn mengalah dan mengeluh. jgn berputus asa gn kehidupan. jgn bermasam muka:). Hadapi lah dengan penuh tabah..and smile:)))..

Saturday, 17 March 2012

si Gadis Ceria

Hari ney saya dan adik Qila wat blogger..hoho, sy ceria dan ceria dan ceria..bagaimanapUn sy rasa bersyukur kpd Ilahi kerana masih diberi nyawa smpai hari ini. sy sayangkan mama dan keluarga. I luv u all.. Terima kasih semua:)